Dette er vårt team

Avatar

Emma Lunden

CEO
Avatar

Øyvind Stenberg

CSO
Avatar

Bjørn Andreas Mong

CIO

Dette er vår historie

Stiftet 2019

Image
Idé

Bærekraftsfestivalen ble til i juni 2019 da eventgründer Emma Lunden, Sivilagronom, bærekrafts-Innovatør Bjørn Mong og vann og bærekrafts-gründeren Øyvind Egaas Stenberg så felles interesser og synergier.

Samarbeid

Bærekraftsfestivalen er et initiativ for feltene bærekraft, innovasjon, sosiale sammenkomster og nettverking. Vi ser en økende global klimakrise herje, som skogbranner i Amazonas og Australia, øyer av plast i havet og global oppvarming. På bakgrunn av klimakrisen har FN opprettet en optimistisk handlingsplan (bærekraftsmålene). Vi mener at hvert land, hver stat og hver kommune er pliktige til å gjøre hva de kan for å bidra til å nå bærekraftsmålene. Vårt bidrag er 5 arrangementer for å øke kunnskap og samarbeid blant unge, gründere, startups, det etablerte næringslivet, pensjonister, akademia, politikere og media. Dette vil vi gjøre gjennom å lage en felles møteplass og arena for alle disse gruppene. Det er viktig for oss at de unge er med på lik linje som de eldre for å kunne skape gode samarbeid og ikke minst løsninger.

Festival

Festivalen skulle for første gang gått våren 2020 fra 3.- 5. Juni, men ble utsatt til juni 2021 grunnet covid-19. Kristiansand kommune har samtidig sin miljøuke, og vi har et tett samarbeid om å løfte denne uka. Bærekraftsfestivalen består av fem arrangementer som alle tar for seg den tredelte bunnlinjen: Sustainaton, Bærekraftskonserten, Bærekraftsvandringen, Bærekraftskonferansen og Bærekraftsmiddagen.

Visjon

Gjøre Agder til Skandinavias Bærekraftshovedstad

Misjon

Møteplass for Bærekraftige samarbeid

Våre mål

Bidra til at Kristiansand blir Norges fremste by innen Bærekraft: I dag bygger kristiansand videre på sin tidligere posisjon som miljøby. Byen ligger sentralt til i Agder og har høy faktor av grønn konkurransekraft. Vi ønsker å løfte byen nasjonalt ved å se fremover mot fremtidens utfordringer og hvordan byen kan befeste sin posisjon som Norges Bærekraftsby.

Sette bærekraft på dagsorden: Vi ønsker å gjøre bærekraft kjent og attraktivt for unge, næringsliv, innbyggere og besøkende. Gjennom dette arbeidet er vi med å lage en skapende by og sette ambisjonsnivået for fremtiden.

Lage en sosial arena i Kristiansand på tvers av generasjoner: Bærekraftfestivalen tar i bruk Kilden og Odderøya hvor vi setter sammen flere arrangementer som skal engasjere de unge og næringslivet gjennom aktiviteter og kunnskapsøkning om bærekraft under Miljøuka.

Samarbeid om bærekraft blant flere generasjoner, kulturer og ulike bedrifter: Næringslivet, offentlig sektor, akademia og ikke minst de unge står sentralt i utvikling av grønn teknologi og energiproduksjon. Vi vil øke dette samspillet og være arenaen for at disse aktørene møtes og hvor synergier kan skapes.

Øke kunnskap om bærekraft: Gjennom vår visjon «Gjøre Agder til Skandinavias Bærekraftshovedstad» skal vi øke kunnskap. Vi skal ha store ambisjoner for fremtidens utfordringer og rette fokus på hva vi kan gjøre sammen.

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne. Vi er alltid på utkikk etter nye samarbeidspartnere, bærekraftige prosjekter og gode foredragsholdere.